A Dollar a day makes the phones Okay!

A Dollar a day makes the phones Okay! kort fortalt

Mobiltelefonen har revolusjonert Afrika, og grunnen er rett og slett at den for mange mennesker er eneste kilde til pålitelig informasjon om f.eks. sykdommer, mat, landbruk, fødselskontroll og opplæring. Den er så viktig at folk bruker mange timer, til og med dager, i uka på å gå til steder med strøm for å få ladet den, ofte for en Dollar pr lading. Fortsatt er det ca. 600 mill i Afrika som mangler strøm, og mangelen på strøm er derfor et betydelig problem.

Gjennom prosjektet "A Dollar a day, makes the phones Okay", vil vi bidra til å løse dette problemet. Prosjektet går ut på å tilby solcelleanlegg for en Dollar dagen til lading av mobiler i områder uten strøm. Anlegget kan lade ca 25 mobiler pr dag, noe som gjør det til en lønnsom liten forretning, og vil dermed også kunne bidra til å redusere arbeidsledighet. Anlegget kan utvides til å lade mer enn 80 mobiler pr dag.

Til å gjennomføre prosjektet vil vi benytte et "pay-as-you-go"-system som har vært en suksess i Afrika. Betalingen skjer på forhånd via mobiltelefon (en slags Vipps), som er en sikker og rask betalingsmåte. For å komme igang trenger vi 400 000, og deretter 1,3 milloner første året, samt 1 mill andre året. Resultatet vil være 4,4 millioner etter tre år og 17 mill etter 4 år.

http://bit.ly/PhoneOK2linkedIn

Ta del i prosjektet

Investér tid, penger, eller skap et partnerskap

Jeg vil investere! - Klikk her for mer informasjonHva mener du?

InnoScore

7 / 10

Økonomi

kr 400 000

Business Angels

Praktisk


Oppstart


OsloKlikk her

HovedsamarbeidspartnereOpen Innovation Lab of Norway
NorBAN

Partnere


DNV GL
IKT Norge
Opera
Telenor

PWC
Investinor
Start Norge
Partnership for Change

Simula
Seed Forum
Argentum

Mediepartnere


Computerworld
Ukeavisen LedelseInnoBørs - En samfunnsnyttig tjeneste levert av Innovate AS © 2024
Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at InnoBørs er en formidlingstjeneste, og ikke en reell børs i ordets rette forstand.

Design og drift: Mediamakeriet